16.4.2019

KOHTI DIGITALISAATIOTA JA METALLIEN 3D-TULOSTUSTA

Iltapäivällä pidettävässä paneelissa saadaan mm. kuulla, miten digitaalisuus näkyy tai sen pitäisi näkyä pk-yritysten bisneksessä? Itse olen huomannut useissa asiakascaseissani, joissa strategiaa käsitellään ja laaditaan, että digitalisaation voima riippuu lopulta siitä, kuinka tehokkaasti yritys kykenee hyödyntämään eri teknologioita ja kuinka yrityksen eri toiminnot tukevat ja taipuvat tähän ”yhteistyöhön”.
Tarvitaan useita samaan ja valittuun suuntaan ohjaavia strategioita eli suunnitelmia. Ne yritykset, jotka tämän ymmärtävät ja osaavat, tulevat pärjäämään tulevaisuudessa.

Ainetta lisäävä valmistus (AM= Additive Manufacturing) eli kansankielellä 3D-tulostus, on osa digitaalista vallankumousta. 3D-metallitulostus tekee vihdoinkin tuloansa myös Suomessa ja tässä tapahtumassa on mukana 3D-tulostamiseen erikoistuneita yrityksiä. Iltapäivällä klo 13:30 käynnistyvällä digilavalla on useita eri yrityspuheenvuoroja 15 minuutin välein, teemoina mm. digitaalisuus ja 3D-metallitulostus.
Maailmalla mennään jo lujaa 3D-metallitulostamisessa ja vaikka Suomessa ollaan tämän teknologian suhteen takamatkalla, niin näen, että mukaan tähän junaan vielä ehtii. Laitetoimittajia on useita, joka tarkoittaa kovaa kilpailua. Tämä heijastuu sekä tulostimien ominaisuuksien tehostumisina että hintojen laskuna ja siten investointikustannukset pienenevät. Samalla materiaalit halventuvat kovaa vauhtia ja mikä tärkeintä, suunnittelun taso ja laatu paranee, joka on 3D-tulostamisen kaiken tekemisen lähtökohta. Valmistaminen täytyy ajatella uudella tavalla! Samoin myös ajatus, että tulevaisuudessa tulostetaan siellä, missä tarvitaan ja tarpeeseen, ei varastoon, on mielenkiintoinen!

 

ts 2 merinovaTommi Sykkö
Palvelupäällikkö – Servicechef – Service Manager
Oy Merinova Ab
Sähköposti/E-post/Email: tommi.sykko@merinova.fi
Puhelin/Telefon/Mobile: +358400358610
www.merinova.fi
image001

 

 Siirry "Blogit"-sivulle