02.09.2021

Pohjanmaan Teollisuus -tapahtuman vuoden 2021 teema on kestävä kehitys

Kestävä kehitys on kattotermi, jonka alla jokaisella teollisuuden alalla on paikkansa. Vihreästä siirtymästä digitalisoitumiseen, kestävässä kehityksessä on kyse edistyksestä, joka tekee huomisen maailmasta paremman tämän päivän teoilla. Tehokkaampi ja tuottavampi, mutta myös puhtaampi ja riittoisampi.

Teollisuuden rooli kestävän kehityksen lähettiläänä on ratkaiseva. Teollisuuden tuotteet ja palvelut ovat aktiivisesti osana ohjaamassa maailman kehityssuuntaa. Vihreä linja ei ole pelkkä eettinen kysymys, vaan on suoraan sidoksissa yritysten brändikuvaan ja myyntimahdollisuuksiin. Alati tiukentuvat ympäristömääräykset ohjaavat sekä hankinnan että tuotannon ostovoimaa.

Kestävään kehitykseen panostaminen ei ole hyödyksi pelkästään yhteiskunnalle – se on taloudellisesti kannattavaa myös yritykselle itselleen. Pohjanmaan alueella on jo vuosia tehty töitä maakunnan nostamiseksi eurooppalaisen kestävän kehityksen edelläkävijäalueeksi.

Pohjanmaan Teollisuus -tapahtumassa kestävää kehitystä lähestytään usean eri alan näkökulmasta. Esillä ovat muun muassa automaatio ja robotiikka, uudet teknologiat, ICT, IoT ja 3D-tulostus, teollisuuden koneet, laitteet ja tarvikkeet, sopimusvalmistus, huolto ja kunnossapito, liikenne ja logistiikka sekä tutkimus, kehitys, koulutus ja rekrytointi.

Siirry "Uutiset"-sivulle